Over Fytomed

Fytomed is een merk van TIMM Health Care. Het is een serie hoogwaardige fytotherapeutica (kruidenpreparaten). De term fytotherapie luidt vertaald “genezen door middel van planten”. Het beginsel van de fytotherapie is dat de geneeskrachtige stoffen zo mogelijk steeds in dezelfde natuurlijke verhouding worden toegediend, zoals ze ook in de plant voorkomen.

De keuze van het fytotherapeuticum gebeurt veelal op grond van soms eeuwenoude ervaring met de eigenschappen van een plant bij bepaalde klachten. Op basis van deze gegevens, veelal vastgelegd in bibliografieën en de voortgaande ontwikkelingen binnen de biochemie, is steeds meer kennis ontstaan over de toepassingsmogelijkheden en overige farmacologische gegevens.

De producten uit de Fytomed serie bewijzen al jarenlang hun waarde in de praktijk. Uiteraard is hierbij belangrijk dat de adviesdoseringen en de waarschuwingen voor gebruik, zoals deze per product worden vermeld, in acht worden genomen.

De volledige Fytomed serie wordt biologisch geteeld en geproduceerd. In de biologische teelt wordt gewerkt met zo weinig mogelijk milieubelastende middelen en methoden, waarbij het bodemleven centraal staat. Kunstmest (of drijfmest) en pesticiden, die het bodemleven verstoren of vernietigen, zijn daarom binnen de biologische teelt verboden. In deze duurzame landbouw wordt gepoogd de synergie met het bodemleven maximaal te benutten. Indien juist toegepast, verbetert de bodemvruchtbaarheid en dus ook de opbrengst, jaar na jaar.

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen