Op "onze" boerderij

Waar staat de boerderij?

Op “onze” boerderij van 7 ha. in Zeeuws Vlaanderen wordt biologisch geteeld. Daarin wordt gewerkt zonder of met zo weinig mogelijk milieubelastende middelen.

De grond ter plaatse is uitermate geschikt voor de teelt van heilzame kruiden. In de zomer is er door zware kleigrond maar weinig onkruid. De grond is het hele jaar door, dus ook in droge periodes, vochtig. Dat komt door een grote bel van bronwater, die zich onder de gehele boerderij bevindt.

 

Echt een unieke locatie

De zon schijnt, voor Nederlandse begrippen, in Zeeland uitbundig. En dat terwijl die toch regelmatig wordt afgewisseld door de noodzakelijke regenbuien. Er is ter plaatse nauwelijks sprake van extreem weer. De boerderij ligt bovendien in een zeer schoon gebied midden in de dunst bevolkte streek van Nederland: Zeeuws-Vlaanderen West.

 

Permacultuur werkwijze

De permacultuur werkwijze komt hier volledig tot uitdrukking in de inrichting en bedrijfsvoering van de boerderij. De velden en het erf rondom de woning worden zonder bestrijdingsmiddelen bijgehouden. Alle gebouwen, dus inclusief de woning zelf, werden op een duurzame wijze gebouwd; gebruik van hout (geen tropisch hardhout) in plaats van beton, maximale isolatie met minerale wol en agrarische restproducten, verf op basis van lijnolie en waar mogelijk hergebruik van bouwmaterialen. De schoonmaak wordt, als vanzelf, met natuurlijke middelen, zoals biologische alcohol verzorgd.

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen